Ads 468x60px

dissabte, 18 de gener del 2014

Amb Gamonal i contra l'especulació!

El barri obrer de Gamonal, a Burgos, ha donat un exemple de com la lluita decidida del poble contra els especuladors dóna els seus fruits. Ha aconseguit paralitzar una obra que només volen els grans empresaris -amics de l'ajuntament del PP- i sobretot ha aconseguit donar exemple i força a molts altres barris obrers; ha creat consciència entre molts treballadors.

El barri porta molt temps lluitant contra els cops diaris que es cometen contra ells, però ha estat ara quan ha esclatat tanta ràbia acumulada veient com, malgrat el total rebuig del barri, l'ajuntament, en un altra de tantes mostres antidemocratiques, va decidir començar les obres d'un Bulevard que suposa un malbaratament milionari i fer oïdes sordes a la urgent necessitat d'una guarderia molt menys costosa i demandada pels veïns des de fa temps.


Després de les negacions de l'ajuntament a atendre les seves peticions, els veïns van sortir al carrer a frenar les obres i, davant l'abús policial disposat a treure'ls dels seus propis carrers, van exercir el seu dret a la justa autodefensa aixecant barricades, al que la policia va respondre provocant ferits i detenint a diverses persones. Malgrat tot això, la repressió no va poder frenar la resposta del barri, que es va traduir en forma de mobilitzacions per frenar les obres d'un Bulevard i un pàrquing privat que només beneficien a empresaris mafiosos.

Milers de persones van exigir en comissaria la llibertat dels detinguts i a la zona de les obres, els agents "anti-disturbis" van disparar, sense mirament algun, pilotes de goma. Van continuar les detencions i l'abús policial, arribant a entrar la policia en blocs de pisos per detenir a gent que passava per la zona. Nombrosos veïns van qualificar la situació d'Estat d'excepció i van retreure als mitjans televisius el fet de manipular la informació sobre l'esdevingut. Els veïns els demanaven que deixessin clar que només es van atacar bancs, no comerços, i que l'única violència es va produir per part de la policia, doncs la resta va ser legítima autodefensa.

Després de dies de dura lluita al carrer, es va aconseguir paralitzar les obres. El barri va donar una lliçó de com amb lluita s'aconsegueixen objectius dignes i, malgrat els ferits i detinguts, mereix la pena l'esforç per la dignitat i els drets. L'ajuntament segueix sense deixar clar si intentarà reprendre les obres, però si s'atreveixen, el poble respondrà amb fermesa com ho ha fet fins ara.

Resisteix recolza la justa resistència dels veïns de Gamonal contra l'especulació.
Com a mostra de suport a les nostres companyes i companys que han demostrat que al carrer està la màxima expressió de la lluita, us animem a secundar les mobilitzacions solidàries convocades en tot l'Estat i instem al treball diari perquè en altres barris obrers sorgeixi una resistència com en *Gamonal.

AMB GAMONAL I CONTRA L'ESPECULACIÓ!
LLIBERTAT PELS DETINGUTS!
PER LA LLUITA OBRERA QUE CONQUISTA DRETS!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada