Ads 468x60px

diumenge, 1 de juny del 2014

Comunicat sobre l'efecte Can Vies

Can Vies era un centre social okupat que durant molts anys ha servit com alternativa a l'oci elitista que l'ajuntament capitalista de Barcelona promou. La burgesia catalana, conscient de la importància del centre social per al barri i de ser un espai aliè a la seva especulació, va decidir fa uns dies enderrocar-lo. Com és normal, hi ha hagut una gran resposta popular que l'ajuntament ha intentat apagar amb la brutalitat policial de sempre. Els Mossos d'Esquadra, les mascotes de la burgesia catalana, han deixat desenes i desenes de ferits i han atacat a la premsa alternativa. Entre les nombroses pallisses, la que van donar a un detingut amb la síndrome de Tourette, que va sortir ensagnat de comissaria.

Les protestes s'han allargat nits i la violència policial no ha cessat, com tampoc l'autodefensa legítima de molts manifestants que han aixecat barricades per defensar-se i han atacat bancs i multinacionals capitalistes responsables de la misèria i explotació del poble, de les polítiques de l'ajuntament. Així, després de dies de resistència contundent en la que també es va cremar una escavadora de les que van destruir el centre i una furgoneta dels manipuladors de TV3 defensors de la burgesia responsable, l'ajuntament ha dit voler negociar després de ja haver destruït el centre social. Ara l'ajuntament vol oferir almoina, nerviós per la contundent resposta popular, així són els capitalistes, no entenen més llenguatge que el de la força.

De les moltes detingudes, hi ha una amb presó preventiva. També, com ja és costum, cap Mosso d'Esquadra pagarà per la brutalitat amb la qual han actuat, a l'inrevés, cobrarà dels nostres impostos per massacrar a els que han lluitat per un centre social i contra les polítiques classistes de l'ajuntament. Però la repressió activa la solidaritat i en nombrosos llocs de l'Estat hi ha hagut manifestacions de suport. La gent segueix acudint a Sants a donar una mà amb la reconstrucció i la majoria del barri entén o s'involucra en la justa lluita.

La burgesia, nerviosa davant el descrèdit que sofreixen les seves institucions podrides, intenta destruir als que les denunciem, però els imbècils aconsegueixen l'efecte contrari. Tampoc s'esperaven una resposta popular tan contundent i han hagut de cedir mínimament, doncs el dany ja està fet amb el centre social esfondrat, les nombroses detingudes i tantes ferides pels cops dels Mossos. Fins i tot policia de Madrid va viatjar per si necessitaven reforços els torturadors. Com Gamonal, Can Vies ha tornat a demostrar que sense resistència contundent no s'aconsegueix res, que aquest és el camí per a petites conquestes abans de la Revolució que ho canviï tot.

LLIBERTAT DETINGUDES!
SOLIDARITAT ACTIVA!
PER L'AUTOGESTIÓ, CONTRA EL CAPITALISME!
CAP AGRESSIÓ POLICIAL SENSE RESPOSTA!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada